Köpvillkor

Information:

Gaminggadgets grundades 2015 av Larry och Sebastian Söder med visionen att skapa en butik där du ska vilja handla.

Vårt mål är att de som väljer att handla hos oss ska bli så nöjda som det bara är möjligt. Allt vi gör utgår från denna enkla tanke och vi hoppas att du kommer att märka detta!

GamingGadgets ägs och drivs av Accencea AB Organisationnummer:556984-3310.

Gaminggadgets expedierar vanligtvis beställda varor inom 24 timmar om produkten finns i vårt postorderlager och beställningen görs innan kl 14.00. Expedering kan dock ske efter upp till 3 arbetsdagar.
Produkter som inte finns på vårt postorderlager men som finns lagerförda "Hos leverantören" har en längre leveranstid. Varor som inte finns på vårt postorderlager och som inte finns "Hos leverantören" kan variera kraftigt i leveranstid.

I fraktavgiften ingår hantering och förpackningsavgifter samt portokostnader. Särskild försiktighet vidtas för att skydda ömtåliga föremål.

Lådor är rätt dimensionerade och ditt objekt är väl skyddade.


Kundtjänst:

För att komma i kontakt med GamingGadgets kundtjänst rekommenderar vi framförallt att användandet av vårt formulär. Du hittar denna här Vår kundtjänst. Men du kan även komma i kontakt via mail [email protected] samt via telefon.

Mailadress:
[email protected]


Telefontid:
Måndag - Fredag 11.00 - 16.00


Telefonnummer:
+46300 - 43 03 90


Köpinformation:
Alla priser inkluderar moms. GamingGadgets reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi reserverar oss även för att de produktbilder vi visar på vår sida inte alltid stämmer överens med produkten. Om du efter beställning ej erhåller en orderbekräftelse ber vi dig kontakta vår kundtjänst för att bekräfta att din beställning mottagits.

Frakt- & betalsätt:
GamingGadgets använder sig av enhetsfrakt. Detta innebär, exempelvis, att oavsett om du beställer en eller femton filmer (fraktklass 1) är fraktkostnaden densamma.

· För ej uthämtade postpaket debiteras 175 kr.
· För ej uthämtade hem-/företagspaket eller PEX-försändelser debiteras 500 kr.
· För ej uthämtade pallförsändelser debiteras 1000 kr.


Produktgaranti:

Gaminggadgets lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. På begagnade varor och demo-produkter lämnas 6 månaders garanti. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom 1 år (6 månader för begagnade och demoprodukter) om produkten ej skadats av handhavandefel. När det gäller hårdvara och hemelektronik gäller respektive tillverkares garanti, Gaminggadgets lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade.

Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta kundtjänst via vårt formulär. GamingGadgets står för din returfrakt genom att skicka ut en fraktsedel alternativt genom en s.k. frisvars-adress. GamingGadgets ersätter inte fraktkostnader som uppstår om man inte använder sig något av dessa två fraktalternativ. Om din vara anländer i skadat skick måste detta reklameras snarast (7 dagar).


Ångerrätt:

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. Återlämnande av produkt skall ske senast 14 dagar efter att du kontaktat GamingGadget om att du ämnar utöva din ångerrätt. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Enligt denna lag gäller inte ångerrätten distansavtal om bland annat:

· En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel abonnemang.

· En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.

· En förseglad ljud- eller bildupptagning (t.ex. DVD-film) eller ett förseglat datorprogram/spel (inkl. konsolspel) och förseglingen har brutits.

· Plombering brutits till hygienartikel. Exempelvis, men inte uteslutande, in ear-hörlurar, rakapparater, febertermometrar mfl.

Om produkten du har returnerat hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller sig GamingGadgets rätten att köpa tillbaka produkten mot ett ekonomiskt avdrag motsvarande produktens beskaffenhet. Vi rekommenderar därför att alltid returnera produkter kompletta i kartong, i nyskick, och att eventuell mjukvara har återställts.

Ångerrätt gäller inte företag, samt endast om varan är i väsentligen oförändrat skick.
Detta innebär att produkten skall kunna säljas som ny till nästkommande kund, utan att denne reagerar på att produkten ser använd ut. Du står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt.
För att undvika komplikationer när du vill utnyttja ångerrätten, tag kontakt med kundtjänst innan du skickar tillbaka varor.
Observera att större försändelser måste returneras som företagspaket.

Vid åberopande av ångerrätt:

· Meddela GamingGadgets kundtjänst inom 14 dagar från det att du har mottagit beställningen eller del av den att du avser utöva din ångerrätt.

· Returnera varan snarast efter att du meddelat oss om att avtalet frånträds. Om möjligt, vänligen använd det ursprungliga ytteremballaget. Annat ytteremballage går givetvis bra, så länge som varan inte riskerar att skadas i transport

· Bifoga kontouppgifter för återbetalning. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att varan mottagits av oss.

Adress för retur av företagspaket- och pallreturer är:

GamingGadgets Sweden AB
Energigatan 4
434 37 Kungsbacka

Adress för retur är:

GamingGadgets Sweden AB
Energigatan 4
434 37 Kungsbacka

· Vi rekommenderar att varan returneras i ett så komplett och gott skick som möjligt, för att undvika eventuellt avdrag.
GamingGadgets förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett, alternativt om produkten har konstaterats defekt och behövt vidare felsökning. Avgiften för denna interna felsökning är 250 kr. GamingGadgets löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Reklamation:
Du har som kund 3 års reklamationsrätt, för att kunna reklamera ett fel måste du göra detta inom skälig tid från det att du upptäckt felet.
Du måste även kunna styrka ditt köp vid en reklamation, vi rekommenderar bifogande av kvitto eller följesedel.

GamingGadget förbehåller sig rätten att testa inlämnade produkter.
Visar det sig att det är ett fel som inte täcks av garanti eller reklamationsrätt, alternativt om produkten är felfri, debiteras kunden från 250 kr för GamingGadgets testarbete.
Avgiften kan komma att bli avsevärt högre om produkten undersöks av en en certifierad servicefirma.
För att undvika onödiga reklamationer hänvisar vi till tillverkarens eller generalagentens supportnummer.

Vid eventuell tvist följer GamingGadget ARN:s rekommendationer.

Pixelfel på TFT-skärmar och dylika produkter:
TFT-skärmar (skärmar för stationära datorer, samt bärbara datorer med TFT-skärmar) är precisionsprodukter uppbyggda av ett stort antal pixlar. Tyvärr är även detta TFT-skärmarnas svaghet. För att kunna hålla priset på skärmarna på en rimlig nivå har tillverkarna infört en pixelpolicy, vilket innebär att man får acceptera att enstaka skärmar kan innehålla någon defekt eller trasig pixel. En skärm byts inte ut om inte antalet defekta pixlar överstiger ett av tillverkaren bestämt antal.

Outlösta försändelser:
Försändelser som ej lösts ut debiteras en expeditionsavgift om 175 kr för brevpostförskott/postpaket eller 500 kr för hem-/företagspaket.


Avbeställning av produkt:
Så länge produkten ej har hunnit paketeras går det bra att avbeställa dina varor. Om du vill avbeställa en order gör du det lättast direkt på vår hemsida. Lättast gör du detta via föräljande formulär.

Du kan också avbeställa genom att du skickar ett mail till [email protected] och anger vad du vill avbeställa samt ditt ordernummer. För att underlätta för kundtjänst, skriv "Avbeställning" i subject-/ämnesraden. Du får alltid ett svar om din avbeställning godkänns. Får du inget svar, kontakta kundtjänst på telefon +46300-430390.

För avbeställningar på förhandsbokningar så måste de avbeställas minst 3 dagar innan release, då GamingGadgets i regel skickar ut förhandsbokningar så att man har spelet senast på releasedagen. Att avbeställa dagen innan release kan alltså innebära att varan redan är skickad.

Vid eventuell leveransförsening har du möjlighet att avbeställa din order om föreslagen leveranstid ej godtas.

Summan återbetalas inom maximalt 20 dagar, vanligtvis inom 2 -5 arbetsdagar.

Åldersgräns:
Om du är under 18 år måste din målsman godkänna beställningen.

Sekretesspolicy:
Du kan läsa våran sekretesspolicy under Integritetspolicy

Force Majeure:
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från GamingGadgets.se sida, som gör att GamingGadget.se ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att GamingGadget.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

PriceRunner Köpgaranti:

Få ditt köp skyddat upp till 50.000 kr om något går snett. Som medlem på PriceRunner ingår alltid Köpgaranti hos oss. Denna tjänst är gratis och gäller för registrerade PriceRunner medlemmar.

Om du inte redan är medlem på PriceRunner och besökt oss genom dem så kan du, inom 60 minuter efter ditt köp genomföra din registrering. Det kostar inget och tar mindre än tre minuter och vips så blir ditt köp skyddat! Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti

Med PriceRunner Köpgaranti får du ersättning för trasig vara, om leverans av varan uteblir, om en enskild vara saknas vid leverans eller om varan är felaktig. För att Köpgarantin ska gälla så behöver beställningen vara adresserad till den adress du är skriven på.

PriceRunner Köpgaranti ersätter dig som kund för både inköps- och fraktkostnader och eventuell direkt ekonomisk skada som du lidit. För värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader lämnas ingen ersättning.

För fullständiga finstilta villkor och lista på ej omfattade kategorier besök PriceRunner.

Sedan 1999 har PriceRunner hjälpt miljontals svenskar att jämföra produkter. Tjänsten har alltid varit både gratis och oberoende, med mål att underlätta för konsumenter att jämföra produkter, priser och butiker.